Un tânăr şi-a înfiinţat un atelier de vulcanizare cu fonduri europene obţinute prin GAL Valea Siretului de Sus

Gal Valea Siretului de Sus

 

Tânărul întreprinzător Damian Stelian a decis, în anul 2013, să-și înființeze un atelier de vulcanizare la nivelul pieței comunei Vorona.

Dorința acestuia a fost determinată și de faptul că în comuna Vorona nu există niciun astfel de atelier, dar nici în imediata apropiere a comunei, respectiv în comuna Corni, comuna Tudora sau comuna Curtești, numărul de mașini din zonă fiind destul de mare.

Damian Stelian VoronaAcest atelier este de un real folos locuitorilor comunei, înființarea acestuia reducând costurile cu deplasarea până în municipiul Botoșani pentru remedierea defecțiunilor și reducând și timpul de rezolvare a defecțiunilor.

Astfel, în luna noiembrie 2013, a depus la sediul GAL Valea Siretului de Sus, un proiect prin care își propune achiziția de echipamente pentru prestarea de servicii de vulcanizare.

Proiectul a fost eligibil, a fost selectat, iar în luna aprilie 2014 beneficiarul a semnat Contratul de finanțare.

După semnarea Contractului, tânărul a făcut toate demersurile pentru achiziția următoarelor echipamente: mașină dejantat, aparat echilibrat roți, cric pneumatic, pistol pneumatic, compresor, aparat geometrie roți.

Concomitent cu procedura de achiziție, a urmat și un curs de pregătire profesională în domeniul management/marketing.

După finalizarea achizițiilor, Damian Stelian a depus două tranșe de plată, prima în tranșă fiind platită în luna septembrie 2014, iar a doua în luna octombrie 2014.

Factorii cheie ai proiectului constau în discounturile în funcție de perioada de prestare a serviciilor, plata la termen a clienților fideli și diverse bonusuri la un anumit număr de intervenții.

Titlul proiectului: Înființare atelier vulcanizare auto

Proiect finanțat prin Axa III a Programului Național de Dezvoltare Rurală, Măsura 41.312 ”Sprijin pentru crearea și dezvoltarea de micro-întreprinderi”

Beneficiar: Damian Stelian I.I.

Localizare: comuna Vorona

Perioada de implementare: aprilie 2014 – octombrie 2014

Buget total: 10.996 euro

Finanțare nerambursabilă: 7.697 euro

Cofinanțare (contribuția beneficiarului): 3.299 euro

Domeniul de activitate: prestări servicii auto

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *