Romii din Parcul Tineretului, nemulțumiți că trăiesc în mizerie: Ni se cere educație. Nu se poate face educație cu șobolani în oală

ghetouri parcul tineretuluiRomii care locuiesc la ghetourile din Parcul Tineretului se plâng de condițiile mizere în care trăiesc. Reprezentanții acestei etnii au solicitat autorităților locale găsirea unor soluții pentru ca romii din Parcul Tineretului să ducă un trai mai decent. Ei au cerut fonduri pentru ”lărgirea spațiilor”, întrucât, spun ei, sunt și câte șapte persoane care locuiesc într-o cameră de 10 mp.

like facebookSoluții nu s-au găsit nici din partea mai marilor noștri romi, nici de domnii de la primărie. Este multă mizerie. Ni se cere educație, dar educație nu se poate face cu șobolani în oală și pe un metru pătrat, cu 100 de oameni care să meargă din minut în minut la un singur robinet. Cedează”, a spus un reprezentant al romilor la o întâlnire avută cu autoritățile locale.

Aceștia au acuzat și faptul că grupurile sanitare sunt insuficiente și că o parte din copiii care locuiesc acolo s-au îmbolnăvit.

Este imposibil ca la 100 de persoane să ai două WC-uri, și alea cum sunt”, a mai spus un alt etnic rom.

Reprezentanții Primăriei Botoșani s-au arătat deranjați de problema ridicată și au spus că ghetourile din Parcul Tineretului au fost modernizate în urmă cu câțiva ani, iar acum sunt din nou devastate.

Ne-am săturat câți bani am băgat în modernizarea ghetourilor”, a spus Ioan Apostu, secretarul Primăriei Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *