Colete cu țigări descoperite într-un autoturism de teren. Contrabandiștii, reținuți cu focuri de armă

masina plina tigariPoliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit 8.000 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România

Pentru reţinerea contrabandiştilor, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă 5 focuri de avertisment în plan vertical.

În data de 20 august, pentru valorificarea unor informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut – I.T.P.F. Iaşi au desfăşurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse accizabile.

like facebookAstfel, în jurul orei 06.10, poliţistii de frontieră au observat la malul raului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, judeţul Botoşani, trei persoane şi un autoturism de teren.

Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somaţiilor legale efectuate de lucrătorii noştri, încercând să fugă în vegetaţia din zonă.

Deoarece bărbaţii nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au folosit armamentul din dotare, fiind trase 5 focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea reglementărilor legale.

În urma acţiunii a fost reţinută o persoană, un cetăţean roman în vârstă de 24 ani, au fost descoperite 6 colete cu ţigări şi un autoturism de teren, model  Grand Cherokee.

Totodată, s-a mai stabilit că cele 6 colete, care conţineau cantitatea de 8.000 pachete ţigări, marca Ritm, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare de 90.000 lei, urmau a fi comercializate pe teritoriul Romaniei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatului i s-a întocmit lucrarea penala pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă.

Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate masurile legale ce se impun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *