VIDEO Razie a poliţiştilor şi jandarmilor, în frunte cu primarul Ovidiu Portariuc, în Centrul Vechi

ovidiu portariuc, politsti locali centrul vechi tigani4Cetăţenii de etnie romă care îşi duc veacul prin Centrul Vechi au fost luaţi cu asalt de poliţişti locali şi jandarmi coordonaţi de Primarul Ovidiu Portariuc şi viceprimarul Cosmin Andrei.

like facebookTotul a început după ce edilul a mers prin zonă şi a observat o mulţime de romi adunaţi în zona fostului cinematograf Luceafărul. A solicitat Poliţia locală şi jandarmii.

Poliţiştii şi jandarmii au împărţiţ cinci amenzi contravenţionale pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice şi ovidiu portariuc, politsti locali centrul vechi tigani2le-au spus ţiganilor să strângă mizeria pe care o făcuseră.

” După câteva zile în care am observat situaţia existentă în Centrul Vechi, în ceea ce priveşte liniştea publică, curăţenia. S-a ajuns la o situaţie care nu poate fi amânată. Am decis să acţionăm ferm împreună cu poliţia locală şi jandarmi. Au fost identificate o serie de persoane care au tulburat liniştea şi ordinea publică şi au fost amendate. Vom ovidiu portariuc, politsti locali centrul vechi tigani1continua aceste acţiuni în zilele următoare. Dacă nu vor avea de unde să plătească amenzile se vor tranforma în zile de muncă în folosul comunităţii. Avem în vedere un proiect de Consiliu Local ca cei care încalcă în mod repetat legea să nu mai poată primi locuinţe sociale sau să fie evacuaţi din locuinţele sociale pe care le ocupă. Nu este normal ca o comunitate întreagă să nu fie respectată. Asta le-am şi spus, dacă vor să trăiască în oraş trebuie să ovidiu portariuc, politsti locali centrul vechi tiganirespecte aceleaşi reguli ca toţi cetăţenii”, a declarat Ovidiu Portariuc.

În mod paradoxal, unii dintre ţigani acuzau că sunt prea mulţi etnici în centrul vechi.

„Noi înţelegem, dar sunt copii unde este mai greu. Dar sunt şi mulţi ţigani în Centrul Vechi. Trebuie să îi mutaţi pe toţi din centru”, i-a spus un ţigan primarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *