Șefa Secției Oncologie, Tereza Cojocaru: Avem un caz impresionant al unui tânăr de 29 de ani, bolnav de cancer

medic tereza cojocaruCazul unui tânăr diagnosticat cu cancer a impresionat medicii botoșăneni. Pacientul are 29 de ani și a fost diagnosticat anul trecut cu cancer testicular. Medicii spun că tânărul poate fi vindecat în urma unui tratament chirurgical, însă acesta îl refuză.

like facebookSunt tineri care ajung într-un stadiu terminal. Asta impresionează întotdeauna cel mai mult. Avem un pacient de 29 de ani cu cancer testicular. Este tratat de anul trecut, cu răspuns relativ bun din punct de vedere al diseminărilor pulmonare. Acum s-ar fi impus o operație, dar refuză bolnavul. Noi îl monitorizăm imagistic și biologic, discutăm cu el, încă îl mai conving. A ajuns prea târziu. A fost dirijat la noi de urolog și era în stadiu avansat. Probabil nu și-a dat seama. A fost un caz impresionant și este în continuare. Am discutat deschis cu el, să accepte operația că este benefică. Refuză de frică, cu toată munca de lămurire”, a declarat medicul Tereza Cojocaru, șefa Secției de Oncologie a Spitalului Județean.

Majoritatea cazurilor de cancer testicular se tratează cu succes. Cei mai mulţi bărbaţi pot fi vindecaţi total, chiar în cazul în care cancerul testicular s-a răspândit dincolo de testicule. Tratamentul este ales în funcţie de tipul de cancer, gradul de răspândire şi starea generală de sănătate a pacientului, spun specialiștii.

Medicii oncologi botoșăneni spun că în evidențele secției sunt mulți tineri cu vârste sub 30 de ani diagnosticați cu diferite forme de cancer.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *