Atenție la soare! Tot mai multe cazuri de cancer de piele în județul Botoșani

Foto: ziare.com
Foto: ziare.com

Medicii oncologi botoșăneni trag un semnal de alarmă: se înmulțesc cazurile de cancer în județul Botoșani. Medicul Tereza Cojocaru, șef Secție Oncologie la Spitalul Județean, a declarat că dacă la sfârșitul anului 2014 erau înregistrate 7.567 cazuri, la sfârșitul primului semestru al acestui an sunt în evidență 7.804 cazuri.

”Se constată o creștere a cazurilor de cancer. Ca și localizările cele mai importante, cele mai multe sunt cazurile din sfera digestivă: cancer de otofaringe, cancer la stomac, cancer gastric, cancer colorectal, la pancreas. Urmează cancerul pulmonar, la bărbați mai ales, cancer mamar, de col uterin”, a spus medicul oncolog.

like facebookMedicii specialiști spun  că în ultima perioadă s-a constatat o creștere semnificativă a cancerului de piele. Una din cauze: expunerea îndelungată la soare.

Medicii spun că soarele a devenit o sursă nocivă de radiaţii UV, şi sunt foarte mulţi tineri care se expun fără foto-protecţie, devenind, astfel, posibili candidaţi pentru melanom malign în anii următori. Şi solarul este total contraindicat.

Foarte frecvent în județul Botoșani este carcinom bazocelular (cancer cutanat)  Cauze: expunerea îndelungată la soare, însă pot fi și leziuni preexistente care se malignizează ulterior. Se pot opera leziunile în fază incipientă și sunt cu evoluție bună. Sunt și cazuri neglijate, avansate, care nu mai poate să beneficieze de niciun fel de tratament”, a adăugat șefa Secției Omcologie.

Medicii atrag atenția ca pacienții să se prezinte din timp la spital pentru consultații și tratament, astfel încât boala să nu avanseze.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *