Liderul LSI Botoșani: Vor rămâne și anul acesta catedre neocupate la început de an școlar

repartizare titularizareReprezentanții sindicatelor locale din învățământ susțin că și anul acesta vor rămâne posturi neocupate la început de an școlar. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ, a afirmat că posturi libere vor fi în localitățile izolate din mediul rural, aceleași care rămân an de an neocupate.

like facebookOcuparea posturilor va fi în ședințele de săptămâna viitoare prin detașări, supliniri, detașări în interesul învățământului și după data de 26 august vom ști dacă rămân posturi neocupate. Cred că vor rămâne, cele care rămân neocupate an de an și se ocupă după aia. Dacă vor rămâne posturi neocupate, nu se va mai da testare la nivelul școlii, ci va fi la nivelul Inspectoratului Școlar Județean. Vor putea participa cei care nu au luat notă la titularizare. După etapa din 26 august, vor putea fi repartizați și cei cu note din 2011, 2010”, a spus Axinte.

Liderul LSI spune că anul acesta vor fi și profesori care au luat note peste 7 la concursul de titularizare, dar care nu-și vor găsi posturi și vor intra în șomaj. Este vorba de profesorii de istorie, geografie, biologie, unde posturile sunt deficitare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *