Gal Valea Bașeului de Sus a implementat proiecte în valoare de 2,48 milioane de euro

antet Valea BaseuluiAsociația Grupul de Acțiune Locală ”Valea Bașeului de Sus” a organizat, în data de 11 august 2015, întâlnirea de Informare privind rezultatele activității GAL, eveniment care a marcat închiderea cu succes a exercițiului financiar din cadrul PNDR 2007-2013.

Asociația Grupul de Acțiune Locală ”Valea Bașeului de Sus” reprezintă interesele comunităților locale din orașul Săveni și din comunele: Avrămeni, Dângeni, Drăgușeni, Havârna, Hănești, Manoleasa, Mitoc, Mileanca, Ripiceni, Vlăsinești, din județul Botoșani desfășurând în perioada februarie 2013-septembrie 2015 acțiuni și activități specifice procesului de implementare a Strategiei de Dezvoltare Locală.

Strategia de Dezvoltare Locală constituie documentul reprezentativ al activității GAL, în baza căruia a fost semnat, în anul 2013, contractul de finanțare cu AFIR (fosta APDRP) România, fiind contractată suma de 2.550.000 de euro, fonduri europene nerambursabile, gestionate în conformitate PNDR 2007-2013 și destinate dezvoltării rurale din teritoriul cuprins de GAL.

Din totalul valorii contractate, GAL ”Valea Bașeului de Sus” a absorbit prin cele 59 de proiecte finanțate pentru investiții atât în domeniul agricol, cât și non-agricol, suma de 2.480.875 de euro, ceea ce reprezintă un procent de 97,29%, beneficiarii fondurilor nerambursabile fiind din toate cele 11 localități componente.

La eveniment au participat reprezentanții AFIR Botoșani, membri publici și membri privați GAL, beneficiari, precum și viitori parteneri publici și privați, membri și potențiali beneficiari pentru programarea 2014-2020. Activitatea Asociației GAL ”Valea Bașeului de Sus” va continua în derularea procesului de dezvoltare rurală, în perioada imediat următoare fiind vizat, în principal, procesul de elaborare a unei noi strategii de dezvoltare locală.

Informații privind posibilitatea de accesare a fondurilor europene în cadrul PNDR sunt oferite, în continuare, de către personalul administrativ GAL, la sediul social al asociației din cadrul Primăriei Orașului Săveni, etaj II, din strada 1 Decembrie, nr. 1.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *