Și profesorii cer majorări salariale. Sindicatele din învățământ amenință cu boicotarea începutului de an școlar

protestele profesorilorSindicaliștii din educație cer Guvernului să găsească soluții de majorare a salariilor și pentru angajații din învățământ. Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, susține că nu este firesc să crească deodată salariile funcționarilor din Parlament cu 70% și a angajaților din sistemul sanitar cu 25% iar profesorii să beneficieze doar de o creștere salariale de 5% în luna martie și 5% în septembrie.

like facebookMi se pare firească poziția sindicatelor din învățământ legate de o creștere similară și care să fie acordată și angajaților din învățământ. Poate fi vorba de o discriminare. Sunt salarii foarte mici, în special ale profesorilor debutanți. Eu nu neg că nu sunt și salarii mici în sistemul sanitar. S-a spus că mărirea se face pentru a-i determina pe medici și asistenți să rămână în sistem, dar majorarea se face la tot personalul din sistemul sanitar, care nu este format doar din medici. Un contabil din sistemul sanitar cu ce mă amenință pe mine, că pleacă în Italia sau ce face el?”, a spus Axinte.

Federațiile sindicale din învățământ amenință cu declanșarea unor acțiuni de protest și boicotarea deschiderii anului școlar.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *