Ministerul Educaţiei va recunoaşte diplomele obţinute după studii neautorizate!

Ministerul Educatiei-siglaMinisterul Educaţiei va recunoaşte diplomele a peste 70 de mii de absolvenţi care au finalizat studii neautorizate. Majoritatea sunt absolvenţi ai Universităţii „Spiru Haret”, iar decizia vine ca urmare a numeroaselor procese pierdute în ultimii ani de stat.

Ministerul a publicat pe site-ul instituţiei un proiect de ordonanţă de guvern care prevede şi sancţiuni viitoare pentru universităţi, scrie stiri.tvr.ro.

like facebookAdrian Cuculis este avocatul a peste 9.000 de absolvenţi ai Universitaţii „Spiru Haret” care au dat în judecată Ministerul Educaţiei. Spune că lipsa diplomei de absolvire a creat multe probleme pentru clienţii săi.

Ministerul Educaţiei a pierdut 7.400 de procese şi mai are pe rol încă 2.300 din partea a peste 47 de mii de absolvenţi. Per total, 70 de mii de persoane au absolvit studii neautorizate în ultimii ani.

Prin proiectul de ordonanţă iniţiat de Ministerul Educaţiei, toate diplomele acestor absolvenţi înmatriculați până în anul universitar 2014 – 2015 inclusiv vor fi recunoscute.

Asta nu înseamnă însă că procesele nu vor continua. Acelaşi proiect de ordonanţă prevede şi că universităţile care înmatriculează studenţi peste capacitatea maximă, ori la programe de studii neautorizate, se sancţionează cu plata integrală către stat a contravalorii taxelor de şcolarizare. O măsură mult prea blândă, spun specialiştii în educaţie.

Beneficiari ai acestor ordonanţe sunt cei care au absovit forme de învăţământ şi programe neautorizate sau neacreditate şi cei care au fost înmatriculaţi peste cifra de şcolarizare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *