Zeci de cereri pentru achiziția locuințelor ANL, blocate. Vezi motivul!

locuinte anlAproximativ 50 de cereri au fost depuse de tinerii care locuiesc în ANL-uri pentru a-şi cumpăra locuinţele primite de la stat, însă procedura de cumpărare este blocată întrucât nu au fost calculate prețurile pe locuințele din cartierele ANL din Botoșani. Directorul Locativa, Cătălin Flutur, susține că trebuiesc întocmite și cărțile funciare, însă municipalitatea nu a prins niciun ban în buget pentru această activitate.

like facebookPartea de cadastru, atâta timp cât nu ai apartamentarea făcută și partea de cadastru făcută, nu știm cum să calculăm sumele finale. Care sunt metri pătrați care revin, vorbim de suprafața utilă a apartamentului plus suprafețele din spațiul comun. Este o acțiune amplă de întocmire a cărților funciare. Primăria are o firmă agreată care trebuie să facă această lucrare, dar nu i s-a dat bani. Anul acesta nu s-au prins deloc bani prin buget, iar ei nu fac fără bani. Să se plătească pentru cărțile funciare și să fie calculul făcut, după care mergi și arăți familiei, a menționat Flutur.

Locuințele ANL pot fi achiziționate și în rate. În municipiul Botoșani există peste 700 de familii care au primit locuințe ANL.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *