Seceta prelungită alertează autorităţile. Vezi ce măsuri au luat!

secetaComitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a decis joi o serie de măsuri din cauza secetei. Prefectul Costică Macaleţi a declarat că în cadrul ședinței s-au pus la punct procedurile de transport apă în judeţ.

like facebookNoi am făcut cu ceva vreme în urmă notificări către unitățile administrativ teritoriale pentru a-şi achiziţiona sisteme şi rezervoare de înmagazinare a apei menajere. Am stabilit procedurile și priorităţile în care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă va transporta apa, în primul rând pentru populaţie, pentru turmele de animale, agenţii economici şi agricultori”, a afirmat Macaleţi.

Prefectul județului Botoșani susține că cele mai mari probleme cu apa sunt înregistrate la Hilişeu Horia, Dângeni, Vorona, Mihălăşeni, adică în zone din apropierea surselor de apă.
Col. radu Anton, șeful ISU Botoșani, a declarat că deocamdată nu s-au primit solicitări din județ privind transportul de apă potabilă.
Noi nu avem un aviz sanitar, iar dacă cineva ne solicită, în procesul verbal noi specificăm că transportăm apă menajeră”, a spus Anton.
Prefectul a propus ca primăriile să fie ajutate de Consiliul Județean cu bani din fondul de rezervă să-și achiziționeze rezervoare pentru apă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *