Delegație din Franța în vizită la Consiliul Județean și Primăria Botoșani

delegatie franta cjVizita delegației franceze este cuprinsă în programul proiectului ”Întâlniri franco-române – Invitație la Voiaj” implementat de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu. Delegație vine din orașul Frontignan și este formată din membri ai organizației Dacia Mediterranee și doi oficiali ai administrației locale, Olivier Laurant (adjunct al primarului) și Mohamed Boudias (Departamentul Relații Internaționale).

like facebookDiscuțiile s-au purtat pe tema promovării turismului verde și a culturii locale botoșănene în rândul populației din regiunile franceze, Sete și Montepellier. În vederea colaborării și dezvoltării relațiilor bilaterale s-a discutat și despre proiectele de infrastructură care să faciliteze acest lucru, în speță despre deschiderea aeroportului internațional la Suceava. Aeroportul urmează să opereze zboruri spre și dinspre Barcelona din primăvara anului viitor, orașul Frontignan fiind localizat în Sudul Franței pe coasta Mediteranei foarte aproape de Spania.

delegatie franta cj 1Am întâlnit numai lucruri bune la Botoșani. Sunt obișnuit să vin în România, soția fiind româncă, dar pentru mine e pentru prima dată când vin la Botoșani și am venit cu mare plăcere. Vrem să vizităm orașul vostru și să îl descoperim, să aducem mai multă lumea aici. Încercăm să dezvoltăm contacte cu orașe diferite din Europa”, a spus Olivier Laurant.

Atât președintele Consiliului Județean, Gheorghe Sorescu, cât și viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, au primit din partea oficialului franceză cadou un pachet cu două sticle de vin.

În ultimii 20 de ani asociația a desfășurat mai multe schimburi de experiență și proiecte în România și Franța în vederea promovării artiștilor români din diverse domenii ale vieții culturale și sociale (literatură, artă plastică, muzică de la populară și clasică la contemporană, dansuri tradiționale și moderne, teatru, cinematografie, grafică, tradiții și legende, gastronomie tradițională). Schimburile de experiență și proiectele desfășurate de această societate în județul Botoșani au început acum 8 ani și au fost coordonate de Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu.

delegatie franta primarieDelegația urmează să viziteze și să participe la diferite evenimente în județul Botoșani în perioada 13 – 19 August. Schimbul de experiență se va realiza și în sens invers, anul viitor o delegație din Botoșani se va deplasa în Franța.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *