Producătorii agricoli din Botoșani, la un pas de faliment. Tone întregi de legume ar putea ajunge la gunoi

legume rosii (2)Producătorii agricoli din Botoșani se pregătesc să arunce tone întregi de roșii și castraveți pe care nu reușesc să le vândă din cauza prețurilor mult prea mici. Oamenii spun că nu pot să dea legumele la prețurile pe care le oferă intermediarii pentru că asta ar însemna să își semneze condamnarea la faliment.

like facebookNeculai Țăpoi este unul dintre producătorii din Botoșani care se plânge că i se strică roșiile în sere. Bărbatul, din localitatea Brehuiești, comuna Vlădeni, susține că în acest moment piața este blocată și pur și simplu nu are ce face cu legumele.

legume rosii (3)Au mai venit să vând, dar toți vor degeaba dacă se poate. Cum să dau cu 80 de bani un kilogram, dar munca noastră și toată investiția pe care am făcut-o? Toți vin în bătaie de joc și spun dacă dai cu atât cumpăr, dacă nu, nu. A venit și cineva de la Carrefour dar îmi dădea mult prea puțin.Vor cu 50 de bani. Mulți vin așa. Ei iau de la mine ieftin și se duc și pun prețuri chiar și de patru ori mai mari. Dacă nu dau kilogramul de roșii măcar cu un leu ies în pierdere. Și așa o să ies că e blocat tot și se strică roșiile în seră”, ne-a declarat Neculai Țăpoi.legume rosii (5)

Producția de legume din acest an a lui Neculai Țăpoi este una extrem de bună. Are mai multe sortimente de roșii, castraveți, vinete sau ardei. Bărbatul speră ca în săptămânile ce urmează să poată vinde legumele pe care le are, altfel pierderile vor fi uriașe.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *