Botoșăneancă admisă într-unul dintre cele mai puternice festivaluri de muzică românească

Miruna Buza-2O botoșăneancă a fost admisă într-unul din cele mai prestigioase concursuri muzicale din țară la ora actuală. Este vorba despre Festivalul Internațional de Muzică Ușoară Dan Spătaru de la Medgidia, locul în care a copilărit popularul cântăreț.

La acest concurs participă concurenți din țară, dar și din străinătate, cei din străinătate, foarte bine pregătiți.

Interesant este, la acest festival, că toți concurenții cântă în concurs acompaniați de orchestra condusă de compozitorul Ionel Tudor.

Botoșăneanca ce va urca pe scena festivalului în perioada 2-4 octombrie este Miruna Buză de 18 ani, fostă concurentă xFactor, dar și laureată a multor trofee câștigate la festivaluri în țară. Cel mai recent trofeu obținut a fost chiar anul acesta la Festivalul Mărțișor Dorohoian. La festivalul de la Medgidia a participat și Aliona Muntean, cunoscută astăzi ca Aliona Moon, cea care în anul  2013  a reprezentat Republica Moldova la Eurovision. În anul în care a obținut trofeul festivalului Dan Spătaru, Aliona a fost distinsă cu același premiu și la Festivalul Mărțișor Dorohoian.

Miruna Buză a câștigat anul aceasta și premiul I la secțiunea Grupuri, împreună cu trupa ei Sinestezia, la Festivalul de Folk Seri Melancolice Eminesciene.

Botoșăneanca a participat, sâmbătă, 8 august, la preselecția festivalului Dan Spătaru, care a avut loc la București, la Radiodifuziunea Română, interpretând în fața comisiei de jurizare piesele „Lie, lie Ciocârlie” și „Ploaie în luna lui marte”.

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară Dan Spătaru a ajuns, anul acesta, la cea de-a X-a ediție și va avea loc în perioada 2-4 octombrie.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *