Un elev din Botoșani, premiul cel mare la Olimpiada de Științe pentru Juniori

Colegiul National Mihai Eminescu BotosaniÎn perioada 3-5 august,a.c., s-a desfășurat Olimpiada Națională de Științe pentru Juniori de la Brăila. În prima zi au avut loc probele practice la fizică, chimie și biologie, iar în a doua zi cele teoretice, în urma cărora elevul Ștefan Bălăucă, de la Colegiul Național Mihai Eminescu Botoşani, a obținut primul loc.

Per total, Ștefan Bălăucă a reușit, pe lângă celelalte performanțe la concursuri naționale și internaționale din acest an, să obțină la Brăila locul III şi medalia de bronz, calificându-se, astfel, în lotul lărgit pentru etapa internațională.

like facebookEl va participa în perioada octombrie-noiembrie la cursuri de pregătire și alte examene de baraj, în urma cărora vor fi selectați 6 elevi care să reprezinte România la Olimpiada Internațională de Științe pentru Juniori din Coreea de Sud, în luna decembrie 2015.

Sperăm ca Ștefanel să se numere printre cei 6 și să ne aducă o bucurie măcar la fel de mare ca cea din Argentina,din anul trecut,când a obținut argintul” ,a spus directorul colegiului, Cristina Chiriac, care a mai adaugat că și un alt elev al colegiului, respectiv Ioan Puiu, a obținut la Brăila un punctaj deloc de neglijat, 95,65 puncte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *