Botoşănean judecat că avea mai multe neveste

bigamie doua nevesteUn dosar mai puțin obișnuit a fost trimis la instanță de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Inculpatul, Ciprian Antonie U., de 38 de ani, din Odobești, va fi judecat printre altele și pentru bigamie, infracțiune ce pare a fi o premieră atât pentru cei care au derulat ancheta, cât și pentru cei care vor judeca dosarul.

like facebookBărbatul a ajuns în această situație după ce, căsătorit fiind, a încheiat o nouă căsătorie. Ca să poată face asta, el a falsificat o hotărâre judecătorească.
Potrivit rechizitoriului, Ciprian Antonie U. va fi judecat pentru bigamie, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals și fals în declarații, după ce s-a însurat deși era căsătorit, a contrafăcut conținutul unei sentințe civile a Judecătoriei Focșani, pe care a prezentat-o mai apoi ofițerului de stare civilă de la Primăria orașului Odobești, declarând că nu a mai fost căsătorit anterior.
De loc din Botoșani, bărbatul s-a căsătorit în anul 1999, mariaj din care au rezultat doi copii. În vara anului 2012, soția a părăsit domiciliul conjugal, iar copiii au rămas cu el. În 2013, bărbatul a făcut o cerere la Judecătoria Focșani pentru desfacerea căsătoriei. Pentru că a depus cererea și nu a mai făcut nimic altceva, în instanță s-a constatat perimarea acesteia (stingere a unui proces civil care a rămas în nelucrare, din vina părții, timp de un an – n.r.). Această hotărâre i-a fost comunicată atât lui cât și primei soții, dar comunicarea acesteia a ajuns tot la el, cei doi având domiciliul comun.
Pentru a o convinge pe prima nevastă că cererea de divorț a fost admisă și că au rămas în grija lui cei doi copii, bărbatul s-a apucat să redacteze o hotărâre judecătorească din conținutul căreia rezulta cele afirmate de el, hotărâre pe care i-a și arătat-o femeii pentru a fi cât mai convingător. Între timp, bărbatul a cunoscut-o pe cea de-a doua soție, cu care a locuit din iarna lui 2013, când i-a propus să se căsătorească cu el. Prin urmare, bărbatul a mers la Primăria Odobești și a întrebat de ce documente are nevoie pentru a se căsători, el declarând că nu a mai fost căsătorit niciodată.
În septembrie 2014 s-a oficiat căsătoria cu cea de-a doua soție. După oficiere, a fost trimisă o comunicare în acest sens la Starea Civilă din Botoșani, acolo unde bărbatul s-a născut. Cei de acolo s-au sesizat cu privire la neregulă și au trimis o informare către Primăria Odobești, prin care au comunicat că lipsește mențiunea referitoare la divorțul de prima soție. Luat la întrebări, Ciprian Antonie U. a mers la Primăria Odobești și a prezentat hotărârea judecătorească falsificată, dând o declarație că nu mai este căsătorit cu prima soție. Ulterior, pe 19 februarie a.c., bărbatul a fost nevoit să prezinte la primăria comunicarea primită de la instanță, potrivit căreia cererea de divorț s-a perimat. Audiat fiind, bărbatul nu a negat comiterea faptelor.
Inculpatul va fi judecat de magistrații Judecătoriei Focșani.

Sursa:Monitorul de Vrancea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *