Șoferi beți, surprinși la volan pe străzile din județ

etilotest politistTrei șoferi au fost prinși băuți la volan, la sfârșitul săptămânii, de polițiștii rutieri. Sâmbătă noapte, în jurul orei 23.00, a fost oprit în trafic, pe DC 52 A, în comuna Santa Mare, judeţul Botoşani, un moped condus de B.M. de 24 ani, din comuna Santa Mare.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,82 mg/l în aerul expirat; totodată, verificările efectuate au stabilit că tânărul nu poseda permis de conducere. 

like facebookDuminică, în jurul orei 17.10, H.R. de 35 ani, din municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe DN 29B, în localitatea Brăeşti. Bărbatul a fost testat alcoolscopic, rezultatul fiind de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Tot duminică, în jurul orei 23.35, a fost depistat pe Bulevardul Victoriei din municipiul Dorohoi, un autoturism înmatriculat în Franţa, condus de S.F. de 28 ani, din  comuna Brăeşti, judeţul Botoşani.

Tânărul avea o concentraţie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celor trei conducători auto le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauze s-au întocmit acte procedurale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliție Județean.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *