Dumitru Zmău, președintele ATOP: Sunt indivizi care au intrat în postul de poliție și au lovit polițistul

atop dumitru zmauPreședintele Autorității Teritoriale de Ordine Publică Botoșani, Dumitru Zmău, susține că sunt agenți de poliție care renunță la a mai sancționa o abatere ”din dorința de a nu se complica”, dar și polițiști bătuți de infractori.

Declarațiile au fost făcute de fostul șef al Poliției Rutiere Botoșani după ce reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean au prezentat o informare privind infracționalitatea și siguranța cetățeanului în județ.

like facebookNu mai avem grupuri organizate, hoții sunt plecați de aici. Lumea este săracă și nu mai au ce să fure. Toți se duc în afară, mă refer la cei care au asemenea îndeletniciri. Hoții pe care îi știm noi sunt hoți care nu se pot cuminți. Sunt indivizi care au intrat în postul de poliție și au lovit polițistul. Cea mai gravă la români este educația. La urechile mele a ajuns că sunt agenți care din dorința de a nu se complica renunță la a mai sancționa o abatere, renunță a-l aduce pe nelegiuit la ordine”, a spus Zmău.

Potrivit datelor IPJ, pe primele șase luni ale anului în curs s-a înregistrat o scădere cu 14,08% a infracțiunilor sesizate, față de perioada similară din 2014. Au fost sesizate peste 5.600 de infracțiuni, din care 3.992 judiciare, 476 economice și 1.137 de altă natură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *