Dezbatere publică la Primăria Botoșani pe proiectul de lege privind organizarea asociațiilor de proprietari și administrarea condominiilor

primar asociatii proprietari 1Proiectul legislativ privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor a fost dezbătut, vineri, la Primăria Botoşani. Evenimentul a fost organizat de către senatorul Doina Federovici şi deputatul Tamara Ciofu, iar la dezbateri au participat şi primarul Ovidiu Portariuc, viceprimarul Cosmin Andrei şi preşedinţi ai asociaţiilor de proprietari. În noua lege se dorește o stabilire clară a statutului condominiului, se dorește clarificarea principiilor de stabilire a cotelor de proprietate comună asupra imobilului și a organizării condominiului, stabilirea condițiilor pentru folosința, modificarea și întreținerea locuinței, stabilirea normelor de conduită în cadrul condominiului, însă se reglementează și condițiile de înființare și funcționare a asociațiilor de proprietari.

like facebookSenatorul Doina Federovici le-a solicitat preşedinţilor ca până pe 15 august să propună amendamente pentru a le putea prelua şi propune în Parlament.

Camera Deputaților este for decizional. Colegii noștri parlamentari vor prelua acele carențe care vor rămâne nerezolvate. În decursul timpului au fost făcute multe dezbateri pe această inițiativă legislativă. Specialiștii din Ministerul Dezvoltării au lucrat la acest proiect de lege, au fost consultate structurile asociative ale asociațiilor de proprietari din România și reprezentanții asociațiilor orașelor și municipiilor din România”, a spus Federovici.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *