Sute de elevi au abandonat școala în anul școlar 2014-2015

elevi cu ghiozdaneSute de elevi au rămas cu corigențe și cu situația școlară neîncheiată în anul școlar 2014-2015. Potrivit unei situații prezentate de Inspectoratul Școlar Județean, din cei 71.662 elevi înscriși la începutul anului școlar, 1047 au situația neîncheiată, 565 dintre aceștia fiind elevi care au abandonat cursurile școlare.

like facebookDe asemenea, 929 elevi sunt declarați repetenți, cu un procent de 0,81% mai mic față de anul trecut, iar alți 2725 elevi sunt în situație de corigență.

Îngrijorător este faptul că există 44 elevi care au abandonat școala în clasele I-IV, alți 331 au abandonat cursurile învățământului gimnazial și 190 clasele de liceu. Toți cei care au legat școala de gard sunt din mediul rural.

Printre cei care au abandonat școala din diverse motive se includ și elevii ai căror părinți lucrează în străinătate. Vin și iau copii iar acolo nu-i mai înscriu la școală. E o componentă de care ne vom ocupa îndeaproape”, a spus Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *