Ce avertisment a transmis șeful ISU către unitățile de învățământ

colegiul prefectural BotosaniȘeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), col. Radu Anton,  a atras atenția în Colegiul Prefectural de vineri că unitățile de învățământ care folosesc gaze naturale nu vor primi avizul de funcționare, dacă nu vor respecta normele de siguranță. El a spus că în urma unor controale făcute în 62 de unități de învățământ coordonatoare, au fost constatate mai multe nereguli pentru care s-au aplicat și sancțiuni.

Reprezentanţii ISU spun că astfel de controale vor continua, pentru a verifica dacă unităţile de învăţământ respectă condiţiile de siguranţă pentru elevi şi cadre didactice.

like facebookÎn urma acestor controale situația nu este deloc roz, pentru că au fost constatate 235 de deficiențe, respectiv stări de pericole, cauze incendii.  95 au fost înlăturate pe timpul controlului și au fost aplicate 80 sancțiuni. Acele unități care nu se vor încadra în baremele de siguranță pentru alimentarea cu gaz, vor avea probleme la începutul anului școlr. Nu vom acorda avizul de funcționare”, a spus Anton în cadrul Colegiului Prefectural.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *