Evenimentele publice și auditurile cerute de Portariuc la societățile din subordinea CL, imputate de Curtea de Conturi

Ovidiu Portariuc - primar BotosaniCurtea de Conturi a descoperit nereguli la Primăria Botoșani, în urma verificării activității instituției pe anul trecut. Auditul dispus de primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, la societățile subordonate Consiliului Local, dar și finanțare de către municipalitate a unor evenimente publice au fost contestate de Curtea de Conturi.

Edilul municipiului nu a spus care este suma imputată de organul de control, însă a precizat că din momentul în care erorile se cifrează la 0,3-0,4% din total buget, cifra care se află în limita normalității.

like facebookNu există niciun control al Curții de Conturi la o unitate administrativ-teritorial în care să nu existe anumite sume imputate. Este firesc ca la un volum atât de mare al unui buget să apară și greșeli în mod obiectiv făcute, poate nu cu intenții.  Dacă am înlocui oamenii cu calculatoare, am avea un procent de 100% de corectitudine. Exisă anumite discuții legate de finanțarea unor evenimente publice, legate de auditarea unor servicii publice. Aici am avut o întreagă discuție în contradictoriu vizavi de capacitatea ordonatorului principal de credite de a avea capacitatea legală de a anticipa nevoile serviciilor publice și de a lua măsuri din timp. Noi am considerat că este de datoria noastră să anticipăm unele lucruri și să facem studii de fezabilitate sau audituri, pentru a realiza economii în perspectivă. Se discută oportunitatea, legitimitatea efectuării unei asemenea cheltuieli de către ordonatorul principal sau societățile subordonate.Vom demonstra efectele pozitive în urma realizării acestor audituri”, a spus primarul municipiului Botoșani.

Auditurile au fost făcute la Modern Calor, Urban Serv și Locativa, iar Curtea de Conturi a dat termene de remediere.  În ceea ce privește finanțarea unor evenimente publice, Curtea de Conturi susține că aceste manifestări nu trebuiesc organizate pe bani publici.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *