Capturat de poliţişti pentru fraude informatice de 500.000 de euro

arestat in duba politieiUn botoşănean care era acuzat de fraude informatice şi care era dat în urmărire internaţională a fost capturat, în urmă cu două zile, de poliţiştii suceveni. El a fost reţinut în baza unui mandat de arestare preventivă emis în lipsă, în octombrie 2013, de Tribunalul Suceava, la cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT).

Băbatul a fost acuzat de constituire de grup infracţional organizat şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, după ce, alături de alte persoane, ar fi produs fraude informatice cu un prejudiciu de 500.000 de euro.

like facebookIgnat făcea parte dintr-o grupare infracţională anihilată în septembrie 2013, în urma a 37 de percheziţii domiciliare pe raza mai multor judeţe. Suspecţii ar fi fraudat, în special, clienţii unei bănci italiene (Poste Italiane Spa), prin obţinerea în mod fraudulos a datelor de acces la conturile bancare online banking ale acestora, prin metoda phishing, accesarea fără drept a conturilor şi efectuarea de transferuri frauduloase de fonduri prin intermediul unui sistem internaţional de transfer de bani, pentru obţinerea de beneficii financiare substanţiale. La acea vreme, 15 dintre inculpați au fost arestați preventiv, iar pentru alţi şase, prin care şi Claudiu Ignat, s-a cerut arestarea preventivă în lipsă.

Deşi a fost capturat, botoşăneanul nu a fost arestat preventiv, pentru că magistraţii suceveni au dispus plasarea acestuia sub control judiciar pentru 60 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *