Investiție neobișnuită! Biserică ridicată de un cunoscut om de afaceri

Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel din cartierul ANL Cismea- BotosaniUn cunoscut om de afaceri din Botoşani se poate „lăuda” cu o investiţie mai puţin obişnuită. El a ridicat o biserică în cartierul ANL Cişmea, pe care a oferit-o celor circa 400 de familii care locuiesc în zonă.

Patronul benzinăriilor BBB, Petrică Berişteanu, a cedat bisericii 3.000 de metri pătraţi din terenul pe care îl, deţinea la ieşirea din Botoşani spre Roma. În 2008, acesta şi soţia sa au decis să susţină financiar şi material construcţia unei biserici, aşa încât în cel mai scurt timp s-au şi apucat de treabă.

Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel din cartierul ANL Cismea- BotosaniBerişteanu a suportat toate costurile de ridicare a Bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, iar suma se ridică la câteva sute de mii de euro.

Lăcaşul de cult este suficient de mare. El are 32 de metri lungime, şapte metri lăţime şi nu mai puţin de 17 metri înălţime.

Biserica a fost tencuită pe exterior, iar pe interior este pregătită pentru pictură. Cheltuielile vor fi suportate tot de ctitor.

Preotul paroh Mihai Ulman se consideră unul dintre cei mai norocoşi preoţi din Botoşani, în condiţiile în care a găsit „investitorul” pentru biserica în care va sluji de aici încolo.

Biserica Sf. Apostoli Petru si Pavel din cartierul ANL Cismea- BotosaniBiserica Sf. Apostoli Petru si Pavel din cartierul ANL Cismea- 003

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *