Au făcut nuntă, dar nu au plătit nota de plată la restaurant

nunta restaurantPatronul unui restaurant din Dorohoi a fost nevoit să depună plângere la Poliţie după ce organizatorii unei petreceri care a avut loc la sfârşitul săptămânii trecute au preferat să mănânce şi să chefuiască fără să achite nota de plată. Mai exact, organizatorii au cerut restaurantului un meniu anume şi au precizat că la petrecere vor fi 120 de persoane. Ba mai mult au cerut ca unele mâncăruri să fie preparate într-un anumit fel, au plătit un avans de 3000 de lei şi au semnat un contract de prestări servicii. Totul a fost normal până în dimineaţa petrecerii când nuntaşii s-au luat la bătaie. S-au spart pahare, farfurii, s-au produs pagube la grupurile sanitare, iar la scurt timp, aproape de 5 dimineaţa s-a spart şi petrecerea.

like facebookMajoritatea nuntaşilor fiind în stare de ebrietate, responsabilii restaurantului au preferat să discute despre plată după ce aburii alcoolului se evaporă şi se mai calmează spiritele. La distanţă de o zi organizatorii au răspuns cu greu la telefon şi au spus sec că nu achită factura care depăşeste 10.000 de lei argumentând diverse nemulţumiri. Patronul a depus plângere la Poliţia Dorohoi care va fi soluţionată de anchetatori. Surse judiciare spun că petrecăreţii care au refuzat să achite factura riscă potrivit legii pedeapsa cu închisoarea.

Însuşirea, dispunerea sau folosirea, pe nedrept, a unui bun mobil al altuia, de către cel căruia i-a fost încredinţat în baza unui titlu şi cu un anumit scop, ori refuzul de a-l restitui se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Acţiunea penală a fost pusă în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate„, au declarat surse judiciare.

Sursa: Opinia de Dorohoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *