Lucrări blocate la Teatrul ”Mihai Eminescu”. Au apărut costuri suplimentare de peste 30%

teatrul mihai eminescu botosaniLucrările de reabilitare la Teatrul ”Mihai Eminescu” bat pasul pe loc din cauza problemelor depistate la structura de rezistență a clădirii. Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a declarat că costurile suplimentare pentru consolidarea structurii sunt de 30-40%, ceea ce nu este admisibil.

like facebookExistă probleme mari de proiectare acolo. Se pare că din motive obiective nu s-a putut prevedea gradul de uzură a structurii de rezistență. S-a făcut o expertiză, s-au vehiculat anumite sume care ar fi necesare a fi suplimentate pentru consolidare. Am mai comandat o contra expertiză și s-au dat alte sume. Este o decizie cu responsabilitate majoră, iar decizia o poate lua doar un specialist. Sumele care au reieșit în urma calculelor făcute de către cei care au făcut ultima expertiză sunt foarte mari, nu sunt accesibile în momentul de față.  E o decizie riscantă, pentru că pe de o parte ne confruntăm cu o creștere impresionantă a costurilor, iar de cealaltă parte nu putem trece cu vederea un asemenea aspect care privește siguranța acestei clădiri”, a spus Portariuc.

Săptămâna viitoare, susține primarul, se va lua o decizie în acest caz. Investiția este realizată prin fonduri europene și se ridică la 5 milioane euro. Lucrarea ar trebui finalizată pe 24 decembrie, lucru care nu se va întâmpla date fiind condițiile actuale

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *