Portariuc: Este un concept unic în țară modul cum s-a gândit realizarea Stadionului Botoșani. Va deveni un punct de atracție

discutii despre stadion botosani 014Finanțatorul FC Botoșani, Valeriu Iftime, a declarat, marți, după prezentarea proiectului de modernizare a Stadionului municipal, că un stadion modern de genul celui care se va face la Botoșani a mai văzut în Anglia.El a spus că acesta va fi unic în România și o ”bijuterie de arhitectură”.

Există o cerere a federației la UEFA în care stadioanele pe care se joacă fotbal în divizia A au nevoi de condiții moderne. Am zis să încercăm o abordare care să devină realitate într-un timp cât mai scurt. Și asta înseamnă să nu renunțăm la ceea ce avem, adică la un stadion în care s-au investit niște bani, și mă refer la gazon și nocturnă, și să încercăm să modernizăm acest stadion pas cu pas. Dacă s-ar realiza ceea ce se propune astăzi, este unul din cele mai frumoase din România, dar este o bijuterie de arhitectură. Nu crezi că este stadion acolo”, a spus Iftime.

like facebookPrimarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a afirmat că modernizarea stadionului municipal este fezabilă. El a spus că așteaptă să vadă dacă există resurse financiare pentru ca municipiul să fie prins și cu acest obiectiv pe lista sinteză de investiții a Companiei Naționale de Investiții, dat fiind faptul că există aprobată deja construcția unui Spital municipal și a cinci săli de sport, în caz contrar se va încerca obținerea de fonduri europene.

Un asemenea obiectiv nu se face de pe o zi pe alta, un asemenea obiectiv se face să dureze cel puțin 60-70 de ani. Este un concept unic în țară modul cum s-a gândit realizarea stadionului Botoșani. Va deveni un punct de atracție în oraș și va reprezenta un model de arhitectură modern. Voi face toate demersurile și mă voi duce de câte ori va fi nevoie în așa fel încât să obținem finanțare”, a spus Portariuc.

Cum era de așteptat, proiectul a iscat și critici. Consilierul local Eugen Țurcanu crede că investiția nu va putea fi realizată.

”Noi îndatorăm orașul pe câțiva ani să facem un complex de bazine de înot la intrarea în oraș. Ca să putem să facem un proiect atât de frumos și interesant ar trebui să se schime legislația finanțării și sprijinirii sportului în România, pentru că avem o problemă. Avem o sală polivalentă și nu avem nimic în ea. Să aducem o finanțare europeană sau de la Guvern, pentru că dacă face municipiul Botoșani acest proiect pe buget local ajungem în speța Greciei”, a spus Eugen Țurcanu.

Consilierul local a fost contrazis de colega sa, liberala Cătălina Lupașcu, care a spus că proiectul este unul îndrăzneț și lăudabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *