FOTO Stadion municipal cu parcare subterană, spații comerciale și de cazare. Vezi cum va arăta după modernizare!

discutii despre stadion botosani 006Municipiul Botoșani ar putea avea unul dintre cele mai frumoase stadioane din țară. Marți, reprezentanții Primăriei Botoșani au prezentat soluţiile de modernizare a Stadionului Municipal, la dezbaterea publică participând și reprezentanţi ai Universităţii de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” Bucureşti, conducerea FC Botoșani, consilieri locali.

Primarul municipiului Botoșani, Ovidiu Portariuc, a spus că cea mai bună variantă este modernizarea actualului stadion și nu construcția altuia, cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii ori vor fi căutate ale soluții de finanțare: surse europene, fonduri private și bugetul local.

like facebookÎn cadrul întâlnirii a fost prezentat și proiectul noului stadion. Acesta va avea spații comerciale, spațiu de promenadă, spații de cazare dar și parcaje sub și supraterane, cu peste 300 de locuri de parcare. Vor exista două intrări: una pentru spectatori și cealaltă pentru sportivi și arbitri. Clădirea multifuncțională, care va avea 5.500 mp.,  va putea fi folosită pentru comerț, birouri. Stadionul va avea și o zonă pentru recreere-agrement sport, care va avea săli de fitness

Am făcut măsurători, am luat la pas tot ceea ce înseamnă zona respectivă. Tribuna I se dezvoltă cel mai mult. Ea este concepută să fie făcută etapizată. Tribuna a doua va cuprinde un număr de 4500-5000 de locuri, tribuna întâi va fi acoperită în întregime, cu 20 de loje pentru VIP-uri și presă, cu accese separate și rămâne un spațiu unde am propus fie o zonă de administrație a întregului club, fie 20 de camere de cazare”, a declarat Emil Barbu Popescu, arhitect-reprezentant al Centrului de Cercetare Proiectare Execuție și Consulting București-Universitatea de Arhitectură și Urbanism București.

Stadionul va avea peste 10.000 locuri, potrivit proiectului, iar clădirea multifuncțională trei etaje. Pista de atletism va fi eliminată. Construcția va fi realizată etapizat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *