Interlopul Ioan Clamparu, refuzat de magistraţi. Vezi ce se întâmplă cu condamnarea de 13 ani de închisoare

clamparuTribunalul Sibiu a respins cererea botoşăneanului Ioan Clamparu de redeschiderea procesului penal în care a fost condamnat la 13 ani de închisoare pentru iniţiere şi constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

like facebookSentinţa dată de instanţă nu este însă definitivă, ci poate fi atacată cu apel de Ioan Clamparu în termen de 10 zile de la comunicare. Acesta a cerut, pe 2 iunie, Tribunalului Sibiu redeschiderea procesului penal în care a fost judecat şi condamnat în lipsă la 13 ani de închisoare.

Conform unor surse judiciare, Ioan Clămparu a contestat la Curtea de Apel Bacău pedeapsa de 20 de ani de închisoare primită de la magistraţii spanioli. Însă, pe 25 iunie instanţa din Bacău şi-a declinat competenţa în favoarea Curţii de Apel Bucureşti. Primul termen al procesului având ca obiect contestaţia la executare se va judeca la Curtea de Apel Bucureşti pe 20 iulie.

Extrădat din Spania

Ioan Clămparu, considerat a fi unul din cei mai periculoşi lideri interlopi, a fost extrădat în România, pe 17 aprilie, de autorităţile spaniole, după condamnarea definitivă, în Spania, la 20 de ani de închisoare, urmând să execute şi pedeapsa de 13 ani de închisoare dispusă în 2011, de instanţa supremă.

Sursa: evz.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *