A ales una din cinci! Perla, tânăra de etnie romă care a intrat la cinci facultăți britanice, a decis ce carieră va îmbrățișa

perla scripcariuPare desprinsă de pe coperta revistelor de modă. Ar putea fi, oricând, un fotomodel de succes. Ea este Perla Scripcariu. E tânără, frumoasă şi inteligentă. Şi ştie deja ce vrea de la viaţă.

Perla s-a născut într-o comunitate de romi. Cea care i-a dat viaţă a abandonat-o. A fost crescută de o mătuşă şi, încă de mică, a fost supusă prejudecăţilor celor din jur.

like facebookDar jignirile nu au descurajat-o pe Perla. A fost o elevă silitoare. A învăţat atât de mult, încât la liceu nu s-a mai simţit stigmatizată de colegi. Perlei îi place să citească, să cânte, să danseze, să joace teatru şi să scrie poezii.

Este olimpică, iar acasă, la Botoşani, are zeci de trofee de la concursurile la care a participat.

A fost admisă la cinci facultăți din Marea Britanie, dar a ales o facultate care crede că o va aduce mai aproape de visul său, acela de-a lucra la Consiliul Europei. Universitatea de Relaţii Internaţionale şi Studii Politice, din Birmingham. Pe viitor, speră să schimbe percepţia oamenilor asupra romilor.

Sursă: Observator

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *