Senatorul Federovici, coinițiatorul proiectului de lege privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului: Mă bucur că demersul s-a finalizat cu succes

senator Doina FederoviciÎn anul 2014 propunerea legislativă privind ziua liberă pentru îngrijirea sănătăţii copilului inițiată de senatorul PSD Doina Federovici, alături de Gabriela Firea și Ecaternia Andronescu, a fost adoptată de Parlament. La acea oră, iniţiatorii explicau că, în România, problemele de sănătate în cazul copiilor, în special în cazul celor foarte mici, sunt numeroase. Potrivit datelor EUROSTAT din 2012, mortalitatea infantilă depăşeşte 9,4 la mie, aproape dublu faţă de media europeană. Principalele cauze de deces sunt bolile (90%) şi doar 10% din aceste decese sunt cauzate de accidente.
like facebookVizita la medic măcar o dată pe an pentru verificarea stării de sănătate a copiilor şi pentru efectuarea analizelor de sânge este o necesitate. Este mult mai ușor pentru toți factorii implicați să prevenim decât să combatem” a declarat coinițiatorul acestui proiect de lege, senatorul Doina Federovici.
Propunerea legislativă, care între timp a devenit lege şi este, acum, completată prin normele de aplicare aprobate de Guvern în această săptămână, prevede că angajatorii au obligaţia să acorde o zi liberă, sau două, în funcţie de numărul copiilor, pentru îngrijirea sănătăţii minorilor, pentru orice salariat ce o solicită.
 „Salutăm aprobarea normelor metodologice şi faptul că iniţiativa noastră are deja efecte în realitate. Sunt părinte şi ştiu cât de mult înseamnă să ai timp pentru a te ocupa de sănătatea copilului tău. Este o lege necesară care vine în întâmpinarea tuturor părinţilor pentru o mai bună monitorizare a stării de sănătate a micuţilor. Nu pot decât să mă bucur că demersurile noastre s-au finalizat cu succes.”, a subliniat senatorul PSD.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com