Un sindicat local va propune ca examenul de definitivare în învățământ să se dea în august. Vezi motivul!

examen profesoriReprezentanții Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani vor propune ca examenul de definitivare să se dea în luna august și nu în iulie. Liviu Axinte, liderul LSI Botoșani, consideră că prin această mutare, profesorii vor avea mai mult timp la dispoziție ca să se pregătească, iar rezultatele ar fi mult mai bune. Examenul de definitivat a avut loc anul acesta pe 9 iulie.

like facebookPoate că acest examen este plasat prea repede. Voi face o propunere către federație să ducem definitivatul către august. Candidații nu au avut un timp mai mare alocat pentru pregătire. Materia pentru definitivat nu este materia de la clasă”, a spus Axinte.

Liderul LSI consideră că și nota de promovare la definitivat ar trebui să fie minim 7 și nu 8.

Cred că ar fi fost firesc ca nota de promovare să fie 7 atât la titularizare cât și definitivat, având în vedere că acum câțiva ani definitivatul se promova cu 6. Media 8 este o medie mare. Cei care nu obțin definitivatul din trei încercări, ei nu pot să se angajeze niciodată cu contract de muncă pe perioadă nedeterminată. Asta este miza examenului. De asemenea, pierd postul pe care s-a titularizat”, a mai spus Axinte.

Procentul de promovare la definitivat a fost de 45,91% în județul Botoșani.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *