14 familii din județul Botoșani au primit ajutoare de urgență

spalare-de-baniMiercuri, 15 iulie, un număr de 14 familii din judeţ a intrat în posesia unor ajutoare de urgenţă aprobate de Guvern printr-o hotărâre dată la începutul acestei luni. Suma totală se ridică la 36.600 de lei şi a fost repartizată în funcţie de anchetele sociale realizate de Agenţia Judeţeană pentru Prestaţii Sociale. 12 dintre familiile beneficiare sunt greu încercate de problemele de sănătate ale unuia dintre membri, afecţiuni precum cancerul, ciroza sau TBC-ul trebuind tratate în condiţii materiale deosebit de precare. Alte două familii, din Dorohoi şi Curteşti, au fost afectate de incendii, iar această mână ajutor vine pentru refacerea, măcar parţială, a bunurilor distruse.

like facebookSe acordă acum o a doua serie de ajutoare oferite de Guvern în acest an şi sperăm că vor mai fi astfel de hotărâri până la sfârşitul lui 2015. Nu ne bucurăm că avem aceste nevoi, dar beneficiarii apreciază orice ajutor. Familia din Curteşti a fost sprijinită inclusiv de Instituţia Prefectului, printr-o chetă făcută de toţi angajaţii din Prefectură. Mulţumesc tuturor şi sper să ne urmeze exemplul şi alte instituţii.”, a declarat subprefectul Gelu Ţigănucă, reprezentant al Guvernului în teritoriu ce a participat la înmânarea ajutoarelor de urgenţă.

De ajutoarele aprobate prin Hotărârea de Guvern din 2 iulie 2015 au beneficiat 148 de familii din 21 de judeţe ale ţării, persoane care, din cauza situaţiilor deosebit de grele pe care le trăiesc, riscă să ajungă în excluziune socială. Printre acestea sunt şi familii afectate de calamităţi naturale, alunecări de teren sau incendii.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com