Urban Serv cere ajustarea tarifelor la gunoi. Vezi cu cât!

gunoiBotoșănenii vor plăti mai mult pentru gunoiul menajer anul viitor. Reprezentanții Urban Serv pregătesc o documentație prin care va solicita în Consiliu Local ajustarea tarifelor la gunoi. Creșterea va fi de până în 10%, iar proiectul de hotărâre va ajunge pe masa consilierilor în ședința din luna iulie sau august.

like facebook”În situația în care nu se va deschide depozitul la Stăuceni, și sper că nu va exista situația respectivă și depozitul va fi deschis, costurile de relocare vor curge în continuare și vom trebui să prindem aceste costuri în tarife, că așa spune legea. Noi facem toate calculele conform prevederilor legale și depindem de mai multe elemente. Creșterea va fi de până la 10% a tarifului existent, de la 1 ianuarie 2016. Creșterea cerută vizează introducerea în tariful existent a cheltuielilor de relocare. Asta înseamnă că din acel gunoi pe care îl avem depozitat pe spații stocare temporare și care va trebui transportat la Stăuceni, trebui suportată contravaloarea serviciului”, a spus Simion Drelciuc, directorul Urban Serv.

De asemenea, de la 1 ianuarie 2016 intră în vigoare o nouă taxă pentru depunerea deşeurilor la groapa de gunoi de 80 de lei pe tonă. Această taxă va fi introdusă pentru alinierea României la normele europene și va avea efecte și asupra cetățenilor.

Taxa respectivă va aduce o nouă contribuție a cetățeanului privitor la problema deșeurilor, fiindcă operatorul care gestionează depozitul va trebui să plătească la fondul de mediu această taxă pentru fiecare tonă depozitată”, a mai spus Drelciuc.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *