Un botoşănean plăteşte scump pentru trei accidente produse în Marea Britanie

camion accidentUn şofer de camion a fost obligat de judecători să plătească daune uriaşe către firma unde a lucrat după ce a efectuat curse între Belgia şi Marea Britanie.

like facebookPetronel Zetu, de 52 de ani, a fost obligat de judecători să plătească 30.166 de lei şi 843, 82 de euro reprezentând prejudiciul solicitat de compania Tir Petrodan SRL precum şi 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

Practic bărbatul a fost chemat în judecată de firma la care a lucrat până la începutul anului trecut după ce a avut trei accidente, în Marea Britania, iar toate trei s-ar fi produs din culpa sa. Firma a solicitat decontarea reparaţiilor la camion.

Primul accident a avut loc pe 16 octombrie 2013, la nici o lună de la angajare, în zona Birmingham. Un alt accident a avut loc în 27 ianuarie tot din cauza şoferului după ce s-a încadrat greşit într-un sens giratoriu. Iar în 20 februarie a plecat de la firmă lasănd însă maşina avariată, fapt ce a indicat implicarea într-un alt accident rutier.

În apărarea sa şoferul a spus că nu era trecută în fişa postului răspunderea pentru avarii şi că nici angajatorul nu a făcut instructaj pentru condus în Marea Britanie, iar cele două accidente nu s-ar fi produs din vina sa, deşi aşa era trecut în constatarea asiguratorului maşinii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *