FOTO Mai mulți tineri din Belgia au muncit timp de o săptămână la Vlăsinești. Vezi ce au făcut!

belgieni vlasinesti 1În perioada 29 iunie – 08 iulie 2015, comuna Vlăsinești a găzduit un grup de tineri belgieni printr-un proiect de cooperare intitulat ”Tabăra de vară româno-belgiană la Vlăsinești” derulat prin PROGRAMUL  INTERNAȚIONAL” JEUNES  EN  ROUMANIE” – ”TINERI  PENTRU  ROMÂNIA”, organizat  de Primăria Comunei Vlăsineşti  în colaborare cu Şcoala Gimnazială ”Gheorghe Burac” Vlăsinești și Asociația Valorile Vlăsiei.

Scutii belgieni, alaturi de un grup de tineri din Vlăsinești au desfășurat diferite activități, conform proiectului, precum ecologizarea albiei râului Bașeu și a străzilor din comuna, mici lucrări de reparații și curățenie în localurile școlilor din Vlăsinești și Sîrbi, unde au participat și elevi ale acestor școli, fiind supervizați și asistați de către cadrele didactice. O altă activitate a fost participarea pe șantierele deschise în acest moment în comună, unde au dat o mână de ajutor la amenajarea noii piste de biciclisti din satul Vlăsinești, dar și la construirea unei case sociale în curtea bisericii.

Una din cele mai frumoase activități din cadrul proiectului a fost prezenta în gospodăriile a 4 familii din comuna Vlăsinești, două din satul Vlăsinești și două din satul Sîrbi, unde grupuri mixte de belgieni și tineri vlăsineșteni au luat contact cu activitățile cotidiene care se desfășoară într-o gospodărie și au participat efectiv la acestea.

like facebook O altă activitate interesantă la care au fost implicați scuții belgieni, a fost deplasarea la o stână din comună unde au participat la cositul și adunatul fânului, au gătit și au învățat cum se obțin produsele tradiționale din laptele de ovine.

Pe parcursul șederii lor la Vlăsinești, scuții belgieni au mai vizitat o fabrică de prelucrarea a laptelui, o fermă legumicolă, unde au putut gusta din brânzeturi și legume proaspete, au desfășurat împreună cu tinerii vlăsineșteni activități recreaționale, de cunoaștere și de relaționare inter-personală.

Prin acest proiect, au fost atinse obiectivele propuse de scuții belgieni, fiind o experiență unică atât pentru tinerii belgieni cât și pentru cei din Vlăsinești, creându-se astfel posibilitatea unor conexiuni viitoare, din punct de vedere cultural, educațional sau social.

Am reușit să le prezentăm tinerilor belgieni ceea ce avem noi mai frumos și mai de preț în comunitatea noastră, prin obiceiurile, tradițiile noastre, oamenii și faptele lor, locurile foarte frumoase, astfel încât consider că am reușit să ”implantăm” o parte din din acestea în inimile acestor tineri minunați, care au fost un exemplu de organizare, determinare și spirit de echipa”, a declarat primarul comunei Vlăsinești, Lucian Trufin.

belgieni vlasinesti

belgieni vlasinesti 4

belgieni vlasinesti 3

belgieni vlasinesti 2

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *