Un bărbat care a păcălit mai mulți botoșăneni, prins de jandarmi. Vezi ce făcea!

masina jandarmiLuni, în jurul orei 14.00, un echipaj de jandarmi care acționa în zona Pieței Centrale a municipiului Botoșani, a observat un bărbat ce acosta persoanele care treceau prin fața Direcției de Taxe și Impozite Locale, prezentându-le documente pe care le avea într-o mapă și solicitând donarea unor sume de bani.

Bărbatul în vârstă de 53 de ani, care se prezenta ca fiind reprezentant al unei asociații umanitare, avea asupra sa mai multe chitanțe pe care erau trecute diferite sume de bani.

În urma verificărilor efectuate, bărbatul a recunoscut faptul că nu eliberase în acea zi nicio chitanță pentru sumele primite de la trecători, iar banii pe care îi colecta erau folosiți în interes personal, fără a fi predați în contul asociației. Strângerea de donații în numele asociației se făcea în mai multe localități din județul Botoșani.

like facebookJandarmii i-au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,înșelăciune”, faptă pedepsită de Codul Penal cu închisoare de la 6 luni la trei ani.

Dosarul va fi înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoșani, în vederea soluționării. Atragem atenția cetățenilor asupra modului în care acționează astfel de persoane, banii colectați ajungând, în realitate, să fie folosiți în alt scop decât cel pentru care au fost făcute donațiile benevole, potrivit unui comunicat al IJJ.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *