Tabăra şcolară de la Agafton va fi desfiinţată. Vezi ce va fi în locul acesteia!

Codrii de Arama, AgaftonTabăra şcolară din localitatea Agafton din judeţul Botoşani va fi desfiinţată, în baza unui proiect de act normativ aflat în dezbatere publică.

Proiectul de Hotărâre de Guvern prevede crearea la Agafton a Complexului Sportiv Naţional „Botoşani”, ca instituţie publică cu personalitate juridică în subordinea Ministerului Tineretului şi Sportului, care ar trebui să preia toate spaţiile de cazare, dar şi terenul de la Direcţia Judeţeană de Tineret şi Sport.

like facebookGuvernul doreşte să creeze la Agafton un complex în care sportivii să facă pregătirea înainte de marile competiţii la care vor participa.

tabara agaftonIniţiativa a fost susţinută de mai mulţi parlamentari de Botoşani, care speră ca în acest mod să salveze tabăra. Ei estimează că în anii următori vor fi investite sume mari de bani pentru ca perimetrul viitorului complex sportiv să fie reamenajat.

„Este necesar ca acolo să se investească sume mari de bani pentru reamenajare şi modernizare. Trebuie să facem demersuri pentru ca în bugetul pe anul viitor să fie cuprinse sumele necesare”, a afirmat senatorul Doina Federovici.

Complexul Sportiv Naţional „Botoşani” va găzdui loturile naţionale şi olimpice la diferite discipline sportive, însă actul normativ prevede că în perioadele în care nu sunt organizate activităţi de pregătire sportivă, acolo pot fi organizate şi alte acţiuni sportive şi de tineret.
De asemenea, spaţiile pot fi folosite ca spaţii de cazare sau de alimentaţie publică pentru persoane fizice şi juridice.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *