Mihaela Huncă, inspector general al IȘJ, despre profesorii care au picat definitivatul: Probabil nu s-au pregătit sau nu au știut subiectul

mihaela hunca m 003Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, consideră că promovabilitatea la examenul de definitivare în județul Botoșani este mică. Ea a afirmat că profesorii vor fi sprijiniți de IȘJ și Casa Corpului Didactic prin cursuri, astfel încât anul viitor să obțină rezultate mai bune. Șefa IȘJ susține că nu vor fi modificări importante în urma contestațiilor. La nivelul județului Botoșani, promovabilitatea la examenul de definitivare a fost de 45,91%.

like facebookProbabil nu s-au pregătit sau nu au știut subiectul. Vreau să-i felicit pe cei care au obținut acest grad didactic definitiv și vom face și o analiză asupra acestor rezultate. Bănuiesc că o parte dintre candidați sunt la primul examen, ei sunt debutanți care abia au venit în sistemul nostru de învățământ. Vom lua măsuri la nivel de județ, astfel încât să-i putem sprijini să obțină rezultate mai bune anul viitor”, a spus Huncă.

Un profesor are dreptul să susțină examenul de definitivat de trei ori în cinci ani. Cadrele didactice care promovează examenul naţional de definitivare dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *