Două reviste școlare din Botoșani, premiate la un festival internațional

revista science atl BotosaniPublicația SCIENCE ATL a Colegiului Naţional “A.T. Laurian, ajunsă la nr. 2-3, a fost premiată cu locul I în cadrul Festivalului internaţional – concurs de filme, fotografii și reviste școlare „Anelisse” ediţia a II-a din 2015, organizat de Asociaţia Cultural- Ştiinţifică „Vasile Pogor” din Iaşi, Facultatea de Arte Vizuale si Design de la Universitatea „George Enescu” şi Facultatea de Limbi Moderne de la Universitatea  de stat din Moldova.

like facebookAvând specific interdisciplinar, revista de ştiinţe SCIENCE ATL înglobează diversitatea acestora, de la fizică și chimie, la biologie și geografie. Coordonată de prof. drd. Teodora  Estera Ursulică şi prof. Delia Raissa Forţu, dar şi de un colectiv de elevi: Maria Iacob, Camelia Sorohan, Oana Tanasă, Mădălina Marandiuc, Ioana Macovei, Gabriela Alecsa, revista evidenţiază prin conţinutul său  faptul că aportul la cultura generală a fiecărei discipline nu se exprimă prin ceea ce este specific, ci prin ceea ce are comun, generalizator, transferabil, de la un domeniu la altul.

revista sport atlas botosaniA doua publicaţie a Colegiului Naţional “A.T. Laurian premiată tot cu locul I este SPORT ATLAS, ajunsă la nr. 22-23. Aceasta a fost realizată sub coordonarea prof. Elena Alecsa şi a colectivului redacţional format din elevii: Chițanu Ștefan – Petru, Aramă Emanuel – Adrian, Ciobanu Șerban –Constantin, Drețcanu Raluca – Ioana , Vițel Elena – Cosmina.

La realizarea revistei au contribuit si profesorii: Marinela Acsinte, TalidaGrunzac, SorinNistorică, Ştefan Horodinca, Alina Cuciureanu, Ciprian Apetrei, Silvia Diaconu, inspector sport Ana Ţepes şi laborant Dan Manoilă. Revista are ca scop informarea sportiva, cititorii aflând despre sporturi individuale şi de echipă practicate în şcoală, dar şi despre rezultatele celor care practică aceste sporturi.

În cadrul acestui festival la secţiunea: Filme, fotografii, teatru și PPT-uri au fost premiaţi şi elevii: Oana Tanasă din clasa a XI-a F -locul I cu filmul Potenţialul turistic al edificiilor religioase din judeţul Botoşani; Mălina Carp din clasa a XI-a F- locul III cu filmul Spaţiile verzi din municipiul Botoşani şi CătălinHojbotă din clasa a XI-a D- locul I cu PPT-ul: De ce trebuie să preţuim apa?, acesţia fiind coordonaţi de prof. Teodora Estera Ursulică.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *