Competențe noi pentru jandarmi. Vezi ce vor verifica!

masina jandarmiÎncepând cu data de 13 iulie, în urma modificării și completării Codului Silvic prin legea  nr.133/2015, ofițerii și subofițerii din Jandarmeria Română au primit competența de a constata infracțiuni silvice și de a efectua controlul circulației materialelor lemnoase.

Materialele lemnoase, indiferent de provenienţa lor, se transportă numai însoţite de documente specifice de transport, din care să rezulte cu certitudine legalitatea provenienţei acestora.

Materialele lemnoase găsite în circulaţie fără documentele specifice de transport, cu documente specifice de transport a căror valabilitate a expirat sau care nu au înscrisă provenienţa legală se confiscă şi se valorifică potrivit legii.

like facebookDe asemenea, prin legea nr. 149/2015 a fost modificată şi completată legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic , lucrătorii Jandarmeriei Române fiind abilitați, începând cu data de 24 iulie a.c., să constate faptele ce constituie infracțiuni și contravenții în domeniul cinegetic.

În executarea atribuțiilor prevăzute de lege, jandarmii vor coopera cu lucrătorii silvici și cu  personalul cu atribuții în domeniul cinegetic.

În zilele de 10 și 13 iulie, jandarmii botoșăneni au efectuat activități de pregătire specifice împreună cu lucrători din cadrul A.J.V.P.S. Botoșani și Direcția Silvică Botoșani, fiind discutate particularitățile privind constatarea infracțiunilor și contravențiilor la regimul silvic și cinegetic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *