PNL: PSD a cumpărat voturi la Dorohoi, folosind bani proveniți din infracțiuni

pnl Botosani sediuPNL Botoșani acuză PSD că a cumpărat voturi la Dorohoi, folosind bani proveniți din infracțiuni.  Potrivit unui comunicat trimis de PNL, “La data de 9 iulie 2010, o delegaţie a partidului Social-Democrat, condusă de preşedintele partidului Ponta Victor-Viorel şi din care au mai făcut parte Liviu Dragnea şi Marian-Daniel Vanghelie, a vizitat zonele afectate de inundaţiile care au avut loc la începutul lunii iulie în judeţul Botoşani, prilej cu care au fost puse la dispoziţia populaţiei afectate bunuri obținute din mită.”

Am citat din rechizitoriul întocmit de Direcția Națională Anticorupție pentru fostului primar PSD al sectorului 5 București, Marian-Daniel Vanghelie, prin care se arată clar că partidul care guvernează astăzi România a cumpărat voturi la Dorohoi, folosind bani proveniți din infracțiuni.

like facebookAstfel, se dovedește, fără tăgadă, că PSD este un partid care a valorificat efectele unei catastrofe naturale pentru a obține beneficii electorale. A făcut-o și în cazul crizei economice, a făcut-o și în cazul dezastului care a lovit Dorohoiul în 2010. Pentru PSD, inundațiile nu au fost o nenorocire, ci o oportunitate de a câștiga voturi, un prilej de a specula în propriul beneficiu suferința unor oameni. Nimeni, în afară de PSD, nu și-a permis atunci indecența de merge printre sinistrați cu însemne electorale la vedere.

Transportul de ajutoare la care face referire DNA a fost singurul dintre cele cu valoare semnificativă, care nu a fost înregistrat în evidențele Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență, semn că se știa de proveniența ilegală a bunurilor și că s-a evitat consemnarea unor date care ar fi devenit ulterior dovezi de probă a infracțiunii. Înregistrarea în evidențele centralizate ale Comitetului Județean Pentru Situații de Urgență trebuia făcută pentru ca ajutoarele să fie distribuite centralizat și echitabil, în sensul de a se evita ca unele persoane să primească mai mult decât ar fi avut nevoie, în detrimentul altora care ar fi primit mai puțin decât li s-ar fi cuvenit.

Vorbim așadar despre existența la PSD a unui un grup infracțional organizat care a primit mită și a folosit-o pentru cumpărarea de voturi, dând astfel dovadă de cinism și oportunism fără limite.

Partidul Național Liberal consideră că folosirea de mijloace materiale ilicite pentru susținerea unor manifestări aducătoare de capital electoral reprezintă un atentat la democrație.

Penibilul situației în care se află astăzi PSD reclamă din partea liderilor acestuia explicații și scuze publice, se mai precizează în comunicat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *