Profesorii din Botoșani, criticați de presa din Vaslui: Și-au bătut joc de lucrările absolvenților vasluieni

rezultate_28663200Notele foarte mici acordate de cadrele didactice din Botosani absolventilor vasluieni ridicã serioase semne de întrebare cu privire la corectitudinea si obiectivitatea acestora. Erorile care sunt dezvãluite pe zi ce trece vin sã întãreascã aceastã ipotezã. Tinerii vasluieni, olimpici nationali, au demonstrat în repetate rânduri, fãrã urmã de îndoialã, cã sunt performeri la disciplinele la care, parcã în bãtaie de joc, au primit note de 6 de la corectori. Dacã olimpicii nationali sunt de nota 6, inevitabil ne întrebãm ce note ar fi acordat aceiasi profesori elevilor mediocri din scolile din Botosani. Nu numai cã au dat dovadã de exces de zel, dar au fost si neatenti. Un absolvent, care stia cã a fãcut la proba de Matematicã s-a trezit cu nota 6,85 . A depus o contestatie, iar la verificarea tezei s-a descoperit cã nota pe care o obtinuse era de fapt 8,65.

like facebookIsabela Hãulicã este absolventa Liceului Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” pe care cotidianul Vremea Nouã a prezentat-o atunci când s-a remarcat la olimpiadele judetene si s-a calificat la olimpiada nationalã Lectura ca abilitate de viatã. “Nu am emotii deoarece de-a lungul timpului am participat la foarte multe concursuri si olimpiade la care am obtinut diferite premii. M-am calificat si anul acesta la fazele judetene ale olimpiadelor de englezã si limba românã. De pregãtit mã pregãtesc încã din clasa a IX-a pentru cã visul meu este sã dau la Facultatea de Litere”, a declarat Raluca Isabela Hãulicã pentru Vremea Nouã, în urmã cu câteva luni, înainte de participarea la faza nationalã a Olimpiadei Lectura ca abilitate de viatã. Eleva a primit la Limba si literatura românã nota 6,65, desi era convinsã cã va lua peste 9. Este doar unul dintre rezultatele care dau de gândit. Numãrul elevilor foarte buni care s-au remarcat de-a lungul timpului nu doar în colectivul din care au fãcut parte, dar si prin participarea la olimpiadele scolare, inclusiv la etapa nationalã, si care au luat la disciplina Limba si literatura românã note foarte mici este crescut. Nu este de mirare cã rezultatele au stârnit în rândul absolventilor si a cadrelor didactice nemultumire si indignare. Cum a fost posibil ca elevii de 10 sã se transforme peste noapte în elevi mediocri?

A apãrut o nouã eroare

O nouã informatie pune la îndoialã atentia si interesul de care au dat dovadã cadrele didactice din Botosani atunci când au corectat lucrãrile venite de la Vaslui. Un elev de la o scoalã din judet, care a sustinut una dintre probe la disciplina Matematicã si care era convins cã va lua peste 8, s-a trezit cu nota 6,85. Bineînteles cã acesta a depus o contestatie iar la verificarea tezei s-a descoperit cã nota pe care o obtinuse era de fapt 8,65. Cu toate acestea, atât în catalogul on-line, cât si în foile expuse la avizierul unitãtii de învãtãmânt nota era 6,85. “S-au verificat toate lucrãrile copiilor care au depus contestatii pentru cã aceasta este procedura. La una dintre lucrãri s-a constatat cã douã cifre erau inversate. Elevul fãcuse contestatie pentru nota 6,85 iar nota de pe lucrare era 8,65. Nu este vorba despre o vinã, ci despre o eroare, au fost inversate douã cifre. Am solicitat deblocarea aplicatiei pentru a se face modificarea”, a declarat Maria Ciulei, inspector general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui.

Numãr record de contestatii

Nemultumirea generalã a absolventilor de clasa a XII-a reiese mai ales din numãrul mare de contestatii depuse. Astfel, au fost fãcute 1310 contestatii, numãrul elevilor prezenti la examenul de Bacalaureat fiind 3066. Calculul demonstreazã cã aproape 50% dintre tineri nu sunt de acord cu notele primite, însã procentul poate varia în cazul în care un singur elev a depus mai multe contestatii, la douã discipline sau chiar la toate trei. Doar la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” numãrul acestora este de 284, cele mai multe la Limba si literatura românã, materie la care elevii au fost pur si simplu îngenunchiati de profesorii botosãneni.

Sursa: Vremea nouă

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *