Vezi care va fi primul proiect ce va fi depus spre finanțare pe Zona metropolitană Botoșani!

colegiul director zona metropolitanaPrimarul Ovidiu Portariuc a anunțat miercuri care va fi primul proiect ce va fi depus spre finanțare pe Zona metropolitană Botoșani. Este vorba de proiectul privind modernizarea transportului în comun, pentru care se dorește atragerea unei finanțări de 35 milioane euro. Edilul municipiului Botoșani a precizat că proiectul presupune înlocuirea în totalitate a liniilor de tramvai din municipiul Botoșani, achiziția a zece tramvaie și a 20 de autobuze electrice. Miercuri, reprezentanții Zonei metropolitane Botoșani s-au întâlnit pentru a aduce completări Strategiei de Dezvoltare a Zonei Metropolitane.

like facebookDupă această etapă, strategia întră în procedura de aprobare în consiliile locale ale unităților administrative. Așteptăm sugestii, completări, comentarii din partea consilierilor și membrilor zonei metropolitane, astfel încât să avem strategia completă. Ghidurile de finanțare se estimează a apărea în luna august, iar în lunile septembrie, octombrie se pot depune primele proiecte”, a spus Portariuc.

El susține că Botoșaniul va fi prima municipalitate din țară care va propune acest proiect. Al doilea proiect de anvergură vizează extinderea reabilitării termice.

Strategia include 50 de proiecte, în baza cărora se speră să se atragă o finanţare de 94,1 milioane de euro. Fiecare unitate administrativ-teritorială care face parte din Zona Metropolitană urmează a stabili proiectele prioritare spre finanțare.

”S-a discutat în ședința Consiliului Director ca până la sfârșitul lunii iulie fiecare dintre cele nouă unități administrativ teritoriale să își dea acordul pe această strategie”, a spus  Florin Egner, manager proiecte în cadrul Zonei Metropolitane.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *