Primăria Botoșani se împrumută cu 17,6 milioane lei de la Ministerul de Finanțe

Ovidiu Portariuc - primar BotosaniConsilierii locali au aprobat, miercuri, două proiecte de hotărâre prin care municipalitatea va lua două împrumuturi, unul de 1,6 milioane lei și celălalt de 16 milioane lei, pentru a nu intra în blocaj financiar ca urmare a corecţiilor financiare la proiectul privind reabilitarea sistemului de termoficare. Împrumutul se face pe o perioadă de 15 ani, cu o dobândă minimă de aproximativ 1,5-2%.

like facebookÎn urma problemelor cu acele corecții financiare de care vorbim de aproape un an, Guvernul a găsit o soluție. Pe lângă Ordonanța 15, dată cu un an în urmă, a apărut OUG nr.2 prin care primăriile care au asemenea corecții pot beneficia de împrumuturi din trezorerie pentru a-și finanța activitățile curente și a preîntâmpina orice lipsă de lichidități la nivelul primăriilor”, a spus Portariuc.

Documentația va fi trimisă miercuri la Guvern, întrucât, spune primarul, suma pusă la dispoziție de Guvern este limitată pentru această categorie de cheltuieli.

Guvernul a dat niște condiții extraordinar de favorabile, cu termen de plată extrem de larg, pentru a putea plăti obligațiile curente. În luna august avem plăți la peste zece obiective aflate în lucru, plăți scadente. Noi vom contesta în instanță corecția, după ce am primit răspuns negativ pe cale administrativă la contestația făcută de noi, dar un proces în instanță durează extrem de mult, mai ales pe asemenea speță. Nu facem decât să reparăm boacănele făcute de alții”, a adăugat Portariuc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *