Șefa IȘJ: Am speranța că va mai putea crește procentul la Bacalaureat după perioada de contestații

mihaela hunca iunieȘefa Inspectoratului Școlar Județean, Mihaela Huncă, consideră că rezultatele obținute la examenul de Bacalaureat la nivelul județului Botoșani sunt bune. Huncă speră ca promovabilitatea să crească în urma contestațiilor.

Rezultatele sunt bune pentru că suntem peste  media pe țară, cu 72,6%. Cu acest prilej vreau să felicit în primul rând elevii, cadrele didactice, părinții și toți cei care s-au implicat în pregătirea elevilor. Se pare că măsurile pe care le-a luat Inspectoratul Școlar sunt cele bune. Mai am speranța că va mai putea crește procentul și după perioada de contestații, având în vedere că la nivelul județului avem 213 elevi care au medii între 5 și 5,99”, a spus Mihaela Huncă.

like facebookInspectorul general al IȘJ apreciază că la nivelul județului Botoșani examenul s-a desfășurat corect.

Toate centrele de evaluare au avut supraveghere video și audio, nu au fost semnalate disfuncțiuni în desfășurarea examenului, ceea ce ne conduce la concluzia că suntem pe drumul cel bun și ne dorim rezultate în funcție de munca depusă de elevii noștri”, a adăugat Mihaela Huncă.

Reprezentanții IȘJ vor lua și măsuri în cazul liceelor care au obținut promovabilitate redusă la Bacalaureat.

Vor fi luate măsuri și vor avea loc activități de consiliere cu elevii și părinții acestora. Din păcate există și elevi care nu au putut să promoveze acest examen. Mai au încă o șansă în sesiunea de toamnă”, a mai spus Huncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *