Taximetrist tras la răspundere după ce a provocat un accident cu doi morţi

accident hutani

Un tânăr, de 26 de ani, taximetrist a ajuns să fie tras la răspundere după ce a provocat un grav accident rutier soldat cu două morţi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani l-au trimis, vineri, în judecată pentru ucidere din culpă.

Evenimentul rutier s-a produs, în aprilie 2013, când Ştefan Sava aflat la volanul unui autorism tax înmatriculat în judeţul Neamţ şi se îndrepta dinspre Botoşani spre Suceava.

În curba dinainte de podul peste Siret, Ştefan Sava a pierdut controlul volanului, luând acostamentul de pe partea dreaptă a drumului. În încercarea de a redresa maşina, acesta a tras tare stânga, intrând pe contrasens, sub roţile unui mastotond încărcat cu ciment, care circula regulamentar din sens opus.

accident hutaniAutocisterna condusă de Petru Cezar Băiceanu, de 45 de ani, din Bicaz, s-a răsturnat pe o parte a drumului, iar taximetrul pe cealaltă parte.

accident hutaniTrei persoane au rămas încarcerate, două dintre ele decedând pe loc.

Victimele au fost doi bărbaţi, Constantin Amănăloaie, de 28 de ani, din Leorda, şi Petru Barbalată, de 46 de ani, din Bucecea.

Şoferul Gabriel Sava, de 24 de ani, a fost transportat cu ambulanţa în stare gravă la spital.

În urma anchetei s-a dispus o expertiză criminalistică ce a stabilit ca principala cauză viteza mare cu care circula taximetristul. „Numitul Ştefan Sava putea preveni producerea accidentului dacă, anterior producerii impactului, ar fi circulat cu o viteză a cărei valoare să-i permită deplsarea pe partea dreaptă a drumului public, fără a depăşi axul longitudinal al acestuia”, se arată în concluziile specialiştilor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *