„Măcelarul de la Grajduri”, tratat la locul crimei

macelarul-de-la-grajduri-tratat-la-locul-crimei-18509010Covali Toader, supranumit „Măcelarul de la Grajduri“, care şi-a ucis soţia şi fiul minor în 1993, apoi concubina şi o asistentă de la spitalul de psihiatrie, s-a întors la locul crimei. Şi-a demonstrat reabilitarea imediat după eliberarea din  penintenciar cu exhibiţionism şi ameninţări

Temutul criminal în serie Covali Toader a fost eliberat recent, după 22 de ani de detenție, tocmai pentru buna purtare constatată de comisia de eliberare condiţionată a penitenciarului Botoşani şi aprobată de judecători.

La scurt timp de la eliberare, a recidivat. Conform declaraţiilor managerului de la Socola, Covali Toader s-a întors la spitalul de psihiatrie din Iaşi, după ce a făcut parade de exhibiţionism prin satul în care locuia și şi-a ameninţat câţiva vecini. În acelaşi loc a mai ucis, în 1993, o asistentă medicală şi o deţinută care-i era concubină.

„În cazuri de bolnavi violenţi, avem măsuri speciale. Există o procedură de lucru în situaţia în are avem pacienţi de acest gen. Asistența este însoțită de cineva care poate să-i asigure protecția.

Sunt şi echipamente de contenţionare mecanică. Covali Toader este internat la noi de o săptămână şi este sub tratament în acest moment”, a explicat, pentru Jurnalul Național, Gabriel Oprişan, managerul spitalului de psihiatrie Socola.

Pentru cele patru crime, Covali Toader a fost condamnat la închisoare pe viaţă, dar Curtea de Apel Iaşi i-a comutat pedeapsa la 25 de ani după ce a împlinit 60 de ani.

Astăzi este liber, „pentru că îndeplinea toate condițiile cerute de lege”. Judecătorii de la Botoşani au admis, pe 9 aprilie, cererea comisiei de eliberare Botoşani, pentru Covali Toader.

”Și-a omorât soția și copilul când era în libertate, apoi amanta şi o asistentă, când era internat la Socola. În penitenciar nu a omorât pe nimeni. Reiese de aici că locul lui este în închisoare, pentru că acolo a avut un comportament exemplar, nu în libertate sau la spital, pentru că acolo a primit porecla Măcelarul” – Dan Antonescu, criminolog.

Sursa: Jurnalul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *