Cursuri de proză și poezie în cadrul taberei de scriere creativă „Alpha” de la Ipotești

tabara electroalfaFundația Alfa, Suflet și Energie a organizat în perioada 18-22 iunie la Ipotești prima ediție a  proiectului Tabăra de scriere creativă Alpha. Deschiderea oficială a taberei a avut loc la Memorialul Ipotești Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Amfiteatrul Laurențiu Ulici.

like facebook La eveniment au luat parte membrii fondatori ai Fundației Alfa Suflet și Energie, participanții la tabără și trainerii cursurilor de proza și poezie, scriitorii Dan Lungu și Svtelana Cârstean.

Programul taberei a inclus cursuri și exerciții practice, un cerc literar, excursii în împrejurimi și vizitare obiective turistice de interes din orașul  Botoșani. În cadrul cursurilor de scriere tabara electroalfa1creativă, participanții la tabără au avut oportunitatea de a învăța tehnici de scriere, de a-și pune în valoare talentul, de a primi feedback constructiv, de a-și transpune emoțiile în scris.

Cercul literar organizat în penultima zi de tabăra a avut ca invitați scriitorii: Gabriel Alexe, Nicolae Corlat, Vasile Iftimie, Petruț Pârvescu, Cristina Șoptelea. În cadrul evenimentului, tinerii au citit din creațiile proprii realizate la tabară, au discutat textele compuse, au interacționat și au primit sfaturi de la scriitori consacrați.

Sub îndrumarea mentorilor Dan Lungu și Svtelana Cârstean, tinerii vor lucra în umătoarea perioadă la propriile creațiile literare, care vor fi publicate într-un volum ce va fi lansat în cadrul conferinței de încheriere a proiectului în luna septembrie.

tabara electroalfa2”Să încerci să descoperi în ceilalți pepitele de aur ale talentului și, cu răbdare, să deslușești, una câte una, calitățile literare ale fiecăruia, e o întreprindere anevoioasă și riscantă. M-am străduit să mă achit cât mai profesionist și onest de datorie. Ce va ieși de aici, numai bunul Dumnezeu știe. Eu atât pot spune: am dat nu de pepite, ci de filoane grozave de aur, care sper că într-o bună zi se vor transforma în adevărate bijuterii literare. Și o să vă mai spun ceva, foarte egoist: mi-au mai plăcut aceste cursuri, fiindcă mi-au dat o poftă teribilă de scris. Ceea ce înseamnă că niște reacții secrete și benefice au avut loc în atelierele noastre de scriere creative.”, a declarat scriitorul Dan Lungu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *